2022-05-20 23:27:21

Održan studijski posjet u sklopu Erasmus+ projekta "BOSS"

Učenici sedmog i osmih razreda naše škole ove su školske godine sudjelovali u projektu BOSS (Biram, odlučujem sudjelujem, stvaram) kojeg provodi LAG Vallis Colapis, a sufinancira ga Europska komisija kroz Erasmus + program.

Cilj projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici te jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka. Kroz projekt se kod mladih promiču demokratske vještine, sudjelovanje u upravljanju, osjećaj odgovornosti te financijske, projektne, poduzetničke i komunikacijske vještine.

Jedna od aktivnosti projekta bila je organizacija studijskog posjeta Pazinu i Puli u periodu 4. -6. svibnja 2022. kao primjeru dobre prakse za participativni proračun i sudjelovanje mladih. Sudjelovalo je 38 sedmaša i osmaša u pratnji učiteljica i predstavnika LAG Vallis Colapisa.

U sklopu posjeta učenici i ostali sudionici  posjetili su Pazin te se susreli s predstavnicima Društva naša djeca Pazin, Centra za mlade Alarm i Savjeta mladih grada Pazina te su iz prve ruke vidjeli kako se zajedničkim trudom građana i volonterskim radom može postići puno i pozitivno utjecati na  život ljudi u lokalnoj zajednici.

Sudionici su posjetili  i pitoreskni gradić Motovun te zanimljivo i korisno trodnevno putovanje završili obilaskom Društvenog centra Rojc u Puli, u kojem trenutno dom ima stotinjak raznovrsnih udruga građana,te se i tamo uvjerili  u važnost jačanja civilnog društva kao zaloga za bolju budućnost pojedinca i  zajednice u cjelini.

https://leader.vallis-colapis.hr/novosti/249-odrzan-studijski-posjet-u-sklopu-erasmus-projekta-boss

 

 


Osnovna škola Draganići