preskoči na sadržaj

Osnovna škola Draganići

Login
 

Udžbenici 2017/18

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Ljubičice u školama
Raspored zvonjenja

1.  08:00 - 08:45       
2.  08:50 - 09:35             
veliki odmor 15 min
3.  09:50 - 10:35
veliki odmor 15 min
4.  10:50 - 11:35
5.  11:40 - 12:25
6.  12:30 - 13:15
7.  13:20 - 14:05

Google servisi

Događanja u našoj školi
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN EKO ŠKOLE DRAGANIĆI
Autor: Daniela Orlović, 10. 5. 2018.

Danas je u OŠ Draganići bilo jako zabavno i zanimljivo. Obilježili smo Dan eko škole, a nastava se održavala sudjelovanjem učenika u brojnim eko radionicama. Dan smo započeli susretom s nekadašnjim učenicima koji su davno pohađali školu, gospodinom Ferdom Šegulićem kojemu je tek 98 ljeta i gospođama Maricom Jurčić i Francom Jagatić koje su pričale kakvo je nekada bilo školstvo u našemu mjestu te kazivale zanimljive priče o školovanju i svome djetinjstvu.
Učenici su  se okušavali u risanju, krasopisu, ženskom i muškom ručnom radu, stvaranju i tumačenju narodnih poslovica, cvjećarstvu i voćarstvu te zaigrali  neke davno zaboravljene igre. Učenike kroz radionice vode članice Udruge "Tradicije Draganića". Sve  su pratili i bilježili  naši mali novinari.


NARODNE POSLOVICE, TEKSTOVI IZ STARIH UDŽBENIKA

Cilj radionice bio  je istražiti narodne poslovice i one rečenice koje se prenose s koljena na koljeno. Poslovice su učenici  tražili u posebnoj knjizi, a neke su učenici već sami znali i naučili. Učenici su napravili plakat koji su izložili u školi i njime svoj rad predstavili drugim učenicima. Djeca su  bila oduševljena radom u radionici i svim članovima bilo  je zanimljivo.

Voditeljica radionice: Marina Tržok

CVJETARSTVO (RADOVI U VRTU)

Na ovoj radionici učenici su uređivali naš školski vrt i kamenjar. Počupali su travu oko cvijeća koje su nedavno posadili, pokupili smeće i okopali  mali vrt . Ovu radionicu su odabrali samo vrijedni i marljivi učenici koji su se potrudili da sve bude lijepo i uredno.

Voditeljica radionice: Ljiljana Šišnović

VOĆARSTVO

U voćarstvu  su učenici naučili kako izraditi prirodni insekticid koristeći koprivu kao glavni sastojak. Također, izradili su i gnojivo od koprive i gaveza koje je jako hranjivo i dobro za okoliš. Pobijelili su voćke uz pomoć tekućeg vapna kako bi spriječili pucanje kore. Neki učenici su zadovoljni radionicom, zanimljivo im je i željeli bi da ova radionica bude više puta godišnje.

Voditelj: Domagoj Dravinski

STARINSKE IGRE

Svi mi volimo igre i igramo se, ali na malo moderniji način. U ovoj radionici djeca su naučila razne starinske igre koje su igrale naše bake i djedovi. Igrali su  šah, svinjkanje, školice, lastiš, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta, preskakanje vijače i još mnogo drugih igara. Učenicima se jako svidio rad u ovoj radionici i potrudili su se naučiti i druge prijatelje ove stare i zanimljive igre.

Voditeljica: Ivana Fudurić

ŽENSKI RUČNI RAD

Na radionici djeca  su učila  kako napraviti vez s križićem. Cilj radionice je naučiti djecu  samostalnosti u izradi te očuvati dugu tradiciju. Učenike su zainteresirala nova iskustva i učenje stvari koje su od životne važnosti za njih.

Suradnica: Janica Mikan

Voditeljica :Valentina Katolik Krajačić

ŽENSKI RUČNI RAD

U ovoj radionici učilo se kako šivati iglom i koncem. Učili su kako šivati sa na zabavan i zanimljiv način. Svaki red šili su drugim koncem. Djeca su uživala i zabavljala se. Svi, a i suradnici ponovili bi  rado ovu radionicu.

Voditeljica: Vesna Kočan

Suradnica: Nada Doleček

ŽENSKI RUČNI RAD

Djeca su učila šivati gumbe kako bi mogli sami sebi pomoći u daljnjem životu. Na ovoj radionici djeca  su naučila kako se rade vuzle i vesti krutić. Cilj radionice  bio je naučiti osnovne stvar za život koje će nam puno pomoći kako ne bi morali tražiti i moliti druge, već im mi možemo pokazati, pomoći i proslijediti dalje. Djeci se radionica jako svidjela i željeli bi je ponoviti i iskusiti sljedeće godine.

Voditeljica: Danijela Zorić

Suradnica: Marija Badrov

MUŠKI RUČNI RAD

Izrađivali su tradicijske dječje igračke. Ocrtavali su na drvu, pilili, turpijali, bojili i lijepili. Cilj njihove radionice je bio napraviti nekoliko komada malih stolaca, stolova, i kredenaca. Svi su rekli da se lijepo zabavljaju. Učenici su napravili dva stola, dva stolčića i na kraju su sve to obojali. Svi su se potrudili iako im je to prvi put. Učiteljica je zadovoljna njihovim radom i nada se da će se sljedeće godine odazvati isto tako puno učenika kao i ove godine.

Voditeljica: JASMINKA VRBANIĆ

KRASOPIS

U ovoj radionici djeca su učila   kako držati pero, vježbali  raditi debele i tanke crte i uvježbavali pisati narodne poslovice. Saznali su da je krasopis bila umjetnost u prošlosti. Djeca su naučila kako pravilno pisati neke riječi te bi to iskustvo htjeli ponovo probati i iskusiti jer im je bilo vrlo zanimljivo i zabavno.

Voditeljica: DUBRAVKA SAKOMAN

RISANJE

Cilj njihove radionice bio je da se djeca zabave uz crtanje draganićkih motiva. Djeca žele sve više crtati i zabavljati se. Rekli su da vole crtanje i zato su se prijavili, njihova tema je bila crtanje narodne nošnje. Tema je bila teška, ali su uspjeli obaviti sve što je potrebno.

Učenici su crtali  detalje sa narodne nošnje.  Zaista su se potrudili i crteži su bili predivni, učiteljica je rekla da je jako zadovoljna i ponosna na svoje učenike. Učenici su bili sretni jer su izabrali pravu radionicu za sebe, zahvalili su učiteljici što ih je naučila risati.

Voditeljica: MAJA PESTAK

MALI NOVINARI

Novinari su vješto motrili i bilježili sve što se  događalo, fotografirali, intervjuirali i  tražili zanimljivosti današnjeg dana i napisali  ovo izvješće.

Voditeljica: Matilda Marković

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju