preskoči na sadržaj

Osnovna škola Draganići

Login
 

Udžbenici 2017/18

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Ljubičice u školama
Raspored zvonjenja

1.  08:00 - 08:45       
2.  08:50 - 09:35             
veliki odmor 15 min
3.  09:50 - 10:35
veliki odmor 15 min
4.  10:50 - 11:35
5.  11:40 - 12:25
6.  12:30 - 13:15
7.  13:20 - 14:05

Google servisi

PROJEKTI

  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2014.

Ukupno: 43214
Ovaj mjesec: 266
Događanja u našoj školi
N A T J E Č A J za zapošljavanje osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi
Daniela Orlović / datum: 13. 8. 2018. 07:00

POMOĆNIK/ICA U NASTAVI – RAD U RAZREDNOJ NASTAVI

Broj traženih osoba: 1 pomoćnik nepuno radno vrijeme 20 sati tjedno
Mjesto rada: Osnovna škola Draganići, Draganići 35, 47201 Draganić
Vrsta ugovora: Ugovor o radu na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2018./2019.
Naknada za prijevoz: djelomično
Smještaj: nema mogućnosti za smještaj

Detalje natječaja pogledajte u priloženom dokumentu pod Opširnije


[OPŠIRNIJE]IZVANUČIONIČKA NASTAVA 1. I 3. RAZREDA
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 15. 6. 2018. 10:49

Srijedu, 13. lipnja 2018., učenici 1. i 3. razreda sa svojim razrednicama Katicom Golub i Dubravkom Sakoman proveli su na izletu. U pratnji je bila i knjižničarka Viktorija Tomšić.  Svi zajedno zaplovili smo kupskom žitnom lađom "Zora". Na zanimljivo i poučno putovanje poveli su nas kapetan Ivica i "mali od palube" Ivan. G. Ivna nam je pričao o prirodnim zanimljivostima i ljepotama Kupe, a kapetan je dopustio učenicima da dožive kako je to upravljati brodom. Nakon pustolovine Kupom 3. razred se otputio u Gradski muzej Karlovac a prvi u Gradsku knjižnicu Ivan Goran Kovačić gdje nas je na Dječjem odjelu dočekala knjižničarka Dubravka Vaštuka. Pričala nam je o rođendanu knjižnice, o knjižničnim odjelima te pročitala zanimljivu priču o klaviru i prijateljstvu. Posjetili smo i Audiovizualni odjel gdje su učenici pogledali animirani film i slušali glazbu s gramofonskih ploča. Izlet smo završili sladoledom i sretnim povratkom pred školu.

 


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA U RIJEKU
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 7. 6. 2018. 11:31

Povijest je puna primjera sukoba i nerazumijevanja među ljudima, kulturama, religijama, ideologijama i politici. U suvremenom svijetu u kojemu se svakodnevno suočavamo s toliko nesuglasica, nerazumijevanja među ljudima, a potaknutog nepoznavanjem onoga "drugog" i "drugačijeg", često čujemo riječi "ekumenizam" i "međureligijski dijalog".

 

S ciljem postizanja više međusobnog razumijevanja i poštovanja među ljudima, mira u svijetu i boljeg života za svakog čovjeka, neovisno o njegovoj religiji i drugim značajkama, s učenicima  smo kroz školski kurikulum predvidjeli vježbanje socijalnih i komunikacijskih vještina i upoznavanje različitih religija.

 

Upravo je to, uz upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti, bio jedan od ciljeva terenske nastave u Rijeku potencijalno darovitih učenika predmetne nastave i polaznika Vjeronaučne grupe u srijedu, 6. lipnja 2018.

Učenici su tijekom posjeta Rijeci posjetili Svetište Majke Božje Trsatke, Trsatsku gradinu te Islamski centar Rijeka.

 

Upoznali su se s  obilježjima Islama, nakon čega su mogli usporediti obilježja islamske i katoličke vjere - sličnosti i razlike, a sve kako bi uklonili/smanjili predrasude i stereotipe o Islamu.

Slobodno vrijeme su proveli u kupanju na plaži Pećine.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]POSJET POLAZNIKA MALE ŠKOLE
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 7. 6. 2018. 11:23

U ponedjeljak, 28. svibnja 2018. godine su učenike 4. a razreda i njihovu razrednu učiteljicu posjetili polaznici Male škole pri DV "Didi" u Draganiću. Posjet "velikoj školi" je bila prilika za razgledavanje prostora škole, druženje s čevrtašima te za upoznavanje s učiteljicom.


[OPŠIRNIJE]Pismo predsjednice RH
Daniela Orlović / datum: 22. 5. 2018. 10:42


[OPŠIRNIJE]DANI OTVORENIH VRATA HRVATSKOG ŠUMARSKOG INSTITUTA
Daniela Orlović / datum: 16. 5. 2018. 22:33

Učenici 4.a i 4.b razreda OŠ Draganići u pratnji razrednih učiteljica posjetili su Dane otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta.

Učenici su sudjelovali na radionicama:
•       Kako izgleda sjeme šumskog drveća? (laboratorij za ispitivanje sjemena)
•       Kako ispitujemo tlo, lišće i vodu? (kemijski laboratorij)
•       Dijagnostika bolesti šumskog drveća i njihovih uzročnika.
Slušali su predavanje na temu: Bioraznolikost podzemnih gljiva u Hrvatskoj i Zanimljivosti iz šumskog svijeta.
Najpažljiviji učenici  su osvojili prigodan poklon i diplomu.

Učiteljice:Ljiljana Šišnović , 4.a r. i  Ivana Fudurić , 4. b r.


[OPŠIRNIJE]Eko kviz "Lijepa naša"
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 10. 5. 2018. 21:56

Učenici Filip Havaš (7. r.), Noa Bencetić (6. r.), Lucija Predojević (5. r.) i Laura Bujan (8. r.) pod mentorstvom učiteljice Valentine Katolik Krajačić prisustvovali su svehrvatskom natjecanju Ekološki kviz „Lijepa naša“ u razdoblju od 4. do 6. svibnja u Zagrebu u Hotelu „I“. Osvojili  su 13. mjesto u konkurenciji 32 osnovne škole. Uz predstavljanje škole svojim znanjem na pismenom dijelu natjecanja, pokazali su odlične prezentacijske sposobnosti tijekom prezentiranja svojeg rada na području izrađivanja ljekovitih pripravaka od kamilice. Također, prezentacija je pohvaljena i odabrana među pet najboljih i najbolje prezentiranih. Lijepo su se zabavili i stekli razna nova prijateljstva.

                                                                                 Laura Bujan (Novinarska grupa)


[OPŠIRNIJE]DAN EKO ŠKOLE DRAGANIĆI
Daniela Orlović / datum: 10. 5. 2018. 11:31

Danas je u OŠ Draganići bilo jako zabavno i zanimljivo. Obilježili smo Dan eko škole, a nastava se održavala sudjelovanjem učenika u brojnim eko radionicama. Dan smo započeli susretom s nekadašnjim učenicima koji su davno pohađali školu, gospodinom Ferdom Šegulićem kojemu je tek 98 ljeta i gospođama Maricom Jurčić i Francom Jagatić koje su pričale kakvo je nekada bilo školstvo u našemu mjestu te kazivale zanimljive priče o školovanju i svome djetinjstvu.
Učenici su  se okušavali u risanju, krasopisu, ženskom i muškom ručnom radu, stvaranju i tumačenju narodnih poslovica, cvjećarstvu i voćarstvu te zaigrali  neke davno zaboravljene igre. Učenike kroz radionice vode članice Udruge "Tradicije Draganića". Sve  su pratili i bilježili  naši mali novinari.


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata Trgovačko-ugostiteljske škole
Daniela Orlović / datum: 7. 5. 2018. 09:14

U sklopu profesionalnog usmjeravanja učenika 8. razreda,  zainteresirane učenice posjetile su Dan otvorenih vrata Trgovačko-ugostiteljske škole u pratnji školske pedagoginje. Učenici navedene škole zajedno sa svojim učiteljima na zanimljiv su i kreativan način prezentirali  svoju školu i obrazovne programe. Pod vodstvom učenika završnog razreda imali smo priliku upoznati se s obrazovnim programima od strane učenika škole, objektima u kojima se provode pojedini programi te praktična nastava. Učenice naše škole imale su priliku okušati se u izradi bezalkoholnih cocktaila, naučiti nekoliko riječi na francuskom kao i pravilno servirati svečani stol te naposljetku osvježiti se frapeom različitih okusa. Posjet Turističko-ugostiteljskoj školi zasigurno će olakšati odluku našim učenicima u odabiru budućeg zanimanja.  


[OPŠIRNIJE]Veliki Grđevac
Daniela Orlović / datum: 3. 5. 2018. 17:24

Učenici 2.r., 4.a i 4.b r. sa svojim  razrednim učiteljicama posjetili su 30.4.2018. Veliki Grđevac. U Velikom Grđevcu posjetili smo OŠ M.Lovrak, vidjeli Spomen sobu Mate Lovraka, saznali nešto o njegovom životu i djelu te se prisjetili pročitanih lektirnih djela i  pogledali isječke njegovih najpoznatijih ekraniziranih dječjih romana, Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice.
Nakon toga je uslijedio posjet Lovrakovom centru  turističkim vlakićem. Tamo je bilo  razgledavanje i igra u vlaku i mlinu Družbe Pere Kvržice, te upoznavanje s likovima iz spomenutih romana, šetnja poučnom stazom  "Staza prijatelja prirode, te upoznavanje s biljnim i životinjskim svijetom. Nakon poučnog djela uslijedio je rekreativni u  ŠRC Kukavica.

Učiteljice: Marina Tržok, 2.r, Ljiljana Šišnović, 4.a r., Ivana Fudurić , 4.b r.


[OPŠIRNIJE]Natječaj - geografija
Daniela Orlović / datum: 27. 4. 2018. 16:01

NATJEČAJ

Za popunu radnog mjesta:

- učitelja/ice  geografije, 1 izvršitelj/ica, na određeno, nepuno radno vrijeme,  9,5 sati redovite nastave tjedno, odnosno 20 sati ukupnog tjednog radnog vremena - (zamjena za nenazočnu učiteljicu)

Uvjeti natječaja nalaze se priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]Dan škole
Daniela Orlović / datum: 25. 4. 2018. 14:52
Dana 23. travnja 2018. g. proslavili smo Dan škole. Ova proslava bila je po mnogočemu posebna i drugačija. Našoj proslavi pridružila se i Općina Draganić proslavljajući zajedno s nama Dan općine i dan zaštitnika općine sv. Jurja. K tome, ne manje važno, obilježili smo 230 godina školstva u Draganiću. Povodom te obljetnice ravnateljica Marica Jurčić i uč. geografije Alenka Bujan nakon puno istraživačkog rada pripremile su monografiju 230 godina školstva u Draganiću. U izradi su također sudjelovale uč. hrv. jezika Matilda Marković i uč. inf. Daniela Orlović. Knjiga je otisnuta uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Tog se dana u školi mnogo toga događalo. Nakon polaganja vijenaca i mise u crkvi sv. Jurja, uzvanici, među kojima je bio i župan Karlovačke županije  g. Damir Jelić i njegove suradnice i suradnici, prisustvovali su svečanoj sjednici Općine Draganić tijekom koje su podijeljena priznanja zaslužnim udrugama i pojedincima. Među njima je i naša škola u čije je ime naša ravnateljica primila Zahvalnicu Općine Draganić. Nakon sjednice ravnateljica i uč. Alenka Bujan predstavile su uzvanicima monografiju 230 godina školstva u Draganiću. Nakon svečanog otkrivanja info ploča u parku škole uzvanici su se premjestili u školsku dvoranu gdje su učenici naše škole održali priredbu povodom Dana škole. Nakon priredbe slijedio je domjenak za uzvanike, djelatnike škole i općine.
Novi broj školskog lista Nobiles također  je objavljen i u njemu možete pročitati tekstove naših učenika i učitelja, pogledati fotografije učeničkih radova, podsjetiti se na događanja od prošlog travnja. Više fotografija poglegajte na facebook profilu škole.
 

[OPŠIRNIJE]CM liga 3. kolo
Daniela Orlović / datum: 19. 4. 2018. 12:32

Jučer je održano 3. kolo CM lige za regiju Karlovac. Natjecale su se ekipe i Karlovca, Rakovice, Jastrebarskog, Draganića, Mahična i škole domaćina iz Ozlja. Zadatak je bio isprogramirati dva robota kako bi uspješno prešli zadanu stazu u što kraćem vremenu. U starijoj kategoriji naši učenici osvojili su 2. mjesto.
Prekrasan sunčani dan iskoristili smo za lijepo druženje i stvaranje novih prijateljstava. Čestike Ani, Mihaelu, Filipu i Dominiku.


[OPŠIRNIJE]DAN I NOĆ NA PMF-u 2018.
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 17. 4. 2018. 18:19

Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu je i ove godine povodom proslave svog rođendana u petak, 13.4.2018. godine „otvorio“ vrata svojih laboratorija, praktikuma i predavaonica svima koje zanima priroda i matematika, svima koji žele proučavati, istraživati, raspravljati i učiti o svijetu oko nas, svima koje zanima otkrivanje znanstvenih tajni.

 

Manifestaciji "Dan i noć na PMF-u 2018." pridružili su se i učenici naše škole. 


[OPŠIRNIJE]IZVJEŠĆE O AKTIVNOSTIMA U OKOLIŠU ŠKOLE
Daniela Orlović / datum: 17. 4. 2018. 12:51

U subotu, 14. travnja 2018. od 9.00 do 13.00 sati u okolišu škole (školsko dvorište, školski park, školsko igralište) održane su aktivnosti u kojima je sudjelovalo 27 učenika od 1. do 7. r. naše škole i 27 odraslih osoba (učiteljice, šk. spremač, otac, majka, baka, djed ili odrasla braća učenika).

 Roditelji su prije početka aktivnosti slali novčane priloge (sakupljeno je 830,00 kuna, a račun je i dalje otvoren), donacije vanjskih subjekata (Transporti Domjančić 1.000,00 i Novema nova 1.000, 00 kuna), zemlju za sadnju, sadnice voćaka, cvijeća i ukrasnog grmlja, boju za metal i boju za beton.

Ostvareno je: obojani su golovi, meteorološka stanica, stalak za bicikle i osvježene su crte po igralištu, zasađeno je nekoliko sadnica smreka te nekoliko sadnica voćaka oko igrališta, presađena su tri oraha, uređeni su kamenjari ispred i iza škole te cvjetne gredice, posađeno je cvijeće u žardinjere ispred škole, izmješteno je kompostište, postavljena je niska ograda za vrt i preštihana je zemlja, uređen je prostor oko kotlovnice, napravljeni su koševi za smeće, postavljen i uređen je hotel za kukce, započeta je mirisna i osjetilna staza.

Najsrdačnije zahvaljujemo svim sudionicima na svim oblicima sudjelovanja i uspješno odrađenim planiranim aktivnostima te posebno opuštenoj i ugodnoj atmosferi.

Organizacijski tim: Danijela Zorić, Valentina Katolik Krajačić i Ljiljana Šišnović


[OPŠIRNIJE]Prometna edukacija
Daniela Orlović / datum: 10. 4. 2018. 12:32
Posjetio nas je naš dežurni prometni policajac-edukator g. Dražen Rakuša. Tema je bila sigurnost biciklista u prometu a predavanje je namijenjeno učenicima od 1. do 4. r. Učenici su pogledali i poslušali prezentaciju o povijesti bicikla, njegovom razvoju od drvene konstrukcije s drvenim kotačima nimalo nalik današnjim biciklima do modernih pametnih bicikala s pogonom na elektromotore i spojenih na internet. G. Rakuša morao je odgovarati na mnoga dječja pitanja, ali su i učenici morali pokazati svoje znanje! Naučili su kako odabrati odgovarajuću veličinu kacige te kako se pravilno ponašati u prometu tijekom vožnje biciklom.
Kaciga glavu čuva!

[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE USKRSA
Alenka Bujan / datum: 28. 3. 2018. 13:03

Učenici naše škole, zadnjeg dana nastave prije proljetnih praznika, obilježili su nadolazeći blagdan Uskrs, prigodnim programom.


[OPŠIRNIJE]Akcija uređenja okoliša naše škole
Daniela Orlović / datum: 27. 3. 2018. 09:30

Poštovani roditelji!
Započinjemo akciju uređenja okoliša naše škole i pozivamo vas da se uključite zajedno sa svojom djecom. Akcija će biti u subotu,14.4.2018. s početkom u 9 sati. Planiramo postaviti klupe i koševe za smeće, posaditi drveće, urediti vrt s ljekovitim biljem, urediti cvjetne gredice, bojom osvježiti meteorološku stanicu i golove na igralištu i još poneke detalje.
U akciju se možete uključiti, ovisno o volji i mogućnostima, na sljedeće načine: dobrovoljnim radom, donacijom sadnica, novčanim prilogom, donošenjem alata i boja potrebnih za rad, donacijom tegla za cvijeće ili starih drvenih bačvica, svojim idejama.
Zainteresirani roditelji mogu se prijaviti do 10.4.2018. upisivanjem na listu koja je na Oglasnoj ploči kod ulaza u školu.
Organizacijski tim: Ljiljana Šišnović, Valentina Katolik Krajačić i Danijela Zorić
Lijep pozdrav


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 21. 3. 2018. 18:07

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želimo upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati kvalitetu života osoba s sindromom down. Simbol Dana sindroma Down su neuparene šarene čarape. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Učenici 4. b razreda su s učiteljicom razgovarali o problemima osoba s down sindromom, smišljali su kako oni mogu pomoći osobama s tim sindromom te im napisali ohrabrujuće poruke podrške kojima su uredili razredni pano. I naravno, pobrinuli su se i da simbolom Dana sindroma Down pokažu podršku - neuparenim čarapama.


[OPŠIRNIJE]DAN DAROVITIH UČENIKA
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 21. 3. 2018. 17:22

Prema Pravilniku o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju darovitih učenika darovitost djeteta određuje se u definiciji "spojem triju osnovnih skupina, osobina: natprosječnih općih ili specifičnih sposobnosti, motivacije i visokog stupnja kreativnosti, a prema sposobnostima područja darovitosti su: opće intelektualne sposobnosti, stvaralačke (kreativne) sposobnosti, sposobnosti za pojedina umjetnička područja te psihomotorne sposobnosti" (NN broj 59/1990.).

Daroviti učenici su prigodnim aktivnostima obilježili svoj dan - Dan darovitih učenika. 


[OPŠIRNIJE]Početak proljeća
Alenka Bujan / datum: 21. 3. 2018. 09:47

Pano je povodom prvog dana proljeća uredila vrtlarska grupa.


[OPŠIRNIJE]Osvojeno 2. mjesto na natjecanju mladih u poznavanju Crvenog križa
Alenka Bujan / datum: 13. 3. 2018. 12:01

U subotu,  10. ožujka 2018. godine,  učenici naše škole zajedno sa svojom voditeljicom Valentinom Katolik Krajačić posjetili su OŠ Banija gdje su se natjecali u poznavanju Crvenog križa, humanih vrednota i pružanju prve pomoći zajedno sa 7 škola iz Karlovačke županije. Naša škola osvojila je 2. mjesto, a učenici koji su ostvarili odličan rezultat su: Filip Havaš (7.r.), Mihael Igrčić (7.r.), Dominik Samardžija (7.r.),  Anamarija Budanec (8.r.),  Nikola Gazić (8.r.) i Dora Išlić (8.r.). Ovo natjecanje organizirao je Crveni križ grada Karlovca. Natjecanje se sastojalo od pisanog djela i dva radilišta na kojima su bile po tri ozlijeđene osobe.  Za praktični dio natjecanja educirali su ih djelatnici Crvenog križa, a teoretski dio pripremali su sa svojom školskom voditeljicom.

 


[OPŠIRNIJE]GLOBOVCI OŠ DRAGANIĆI NA MEĐUŽUPANIJSKOJ SMOTRI
Alenka Bujan / datum: 12. 3. 2018. 11:43

Međužupanijska smotra škola uključenih u GLOBE program održana je u OŠ Mahično 9. ožujka 2018. godine. Uz našu školu, rad u GLOBE programu predstavilo je još 11 osnovnih i srednjih škola koje pripadaju  regionalnom GLOBE centru Karlovac. Za svoj rad u provođenju GLOBE programa škole dobivaju bodove prema utvrđenim kriterijima, a na državnu GLOBE smotru i natjecanje bit će pozvane najuspješnije škole iz cijele Hrvatske. Rad naše škole u GLOBE programu predstavili su: Laura Bujan (8.r.), Ivana Misir (7.r.) i Filip Havaš (7.r.). Smotri su nazočile i učenice Ivana Neral (8.r.) i Anamarija Budanec (8.r.) koje vrše hidrografska GLOBE mjerenja na Kupčini. Mentorica učenicima je Alenka Bujan.


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ DRAGANIĆI NAJBOLJI U HRVATSKOJ NA ONLINE KVIZ NATJECANJU „KOLIKO POZNAJEŠ HRVATSKI SABOR?“
Alenka Bujan / datum: 5. 3. 2018. 11:29

Učenik 7.r. Filip Havaš iz OŠ Draganići najuspješnije je riješio test poznavanja Hrvatskoga sabora s rezultatom 29 od 30 bodova u roku od 15 minuta. Najuspješniji školski tim bio je tim naše škole s osvojenih 85 od 90 bodova. Mentorica tima je Sanja Mileusnić, profesorica Povijesti i voditeljica Povijesne grupe. Pored Filipa Havaša u timu su bili i učenici Dora Moguš (6. r.) i Ivan Išlić (8. r.) te rezervni članovi Lorena Barković (6. r.), Dora Išlić (8. r.), Mihael Igrčić i Petar Popić (7. r.).

Svi sudionici kviza pokazali su zavidno poznavanje Sabora. Natjecalo se 357 učenika od šestog do osmog razreda, pojedinačno ili u okviru 59 timova iz 59 škola iz svih krajeva Hrvatske. Kviz je realiziran na online sustavu za učenje Moodle, uz informatičku podršku CARNet-a. Kviz-pitanja proizašla su iz nastavnog Plana i programa povijesti za 6., 7. i 8. razred, uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Pokrovitelj natjecanja i ove godine je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković koji će uručiti nagrade za tri najbolja tima, a to su prijenosna računala.

Sanja Mileusnić, mentorica pobjedničkog tima


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2018.
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 28. 2. 2018. 18:40

 Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, posvećen je prevenciji vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, pa je datum obilježavanja promjenjiv. 

https://vimeo.com/77372063 


[OPŠIRNIJE]IZRADA EDUKATIVNE IGRE S TURBINOM PROMJENA
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 28. 2. 2018. 18:21

Učenici 4.a i 4.b razreda su u ponedjeljak, 26.2.2018. godine sudjelovali u radionici "Izrada edukativne igre o pravima djece" u sklopu projekta promicanja dječje participacije "Naša prava" kojeg provodi Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" iz Karlovca.

 


[OPŠIRNIJE]Odluka o odabiru najpovoljnije ponude u postupku jednostavne nabave
Marica Jurčić / datum: 28. 2. 2018. 15:25

[OPŠIRNIJE]RADIONICA IZRADE CVIJEĆA
Alenka Bujan / datum: 23. 2. 2018. 10:32

Naši učenici, polaznici vrtlarske grupe, prisustvovali su 12. veljače 2018. radionici Izrada cvijeća od krep papira. Kako se izrađuju visibabe, šafrani, jaglaci i ruže podučile su nas članice udruge Tradicije Draganića, umirovljene prosvjetne djelatnice. Učenici su izradili vrlo lijepe cvjetove i buketiće. Zahvaljujemo gospođama Barbari, Nadi i Đurđi na dolasku, dobroj volji i strpljenju.

Ljiljana Šišnović i Danijela Zorić, voditeljice vrtlarske grupe


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA SMOTRA LiDraNo 2018 U ZNAKU DRAGANIĆAKA - 4 OSTVARAJA PREDLOŽENA ZA DRŽAVNU SMOTRU
Alenka Bujan / datum: 16. 2. 2018. 11:49

Ove godine, po prvi put, županijska smotra Lidrano održavala se dva dana. U srijedu, 14. veljače,  u Gradskoj knjižnici u Karlovcu predstavili su se učenici s literarnim i novinarskim radovima, radijskim emisijama i školskim listovima. Slobodno možemo reći da je taj dio smotre protekao u "znaku" Draganićaka. Program smotre vodile su naše učenice Laura Bujan (8.r.) i Ivana Misir (7.r.), a njihovi novinarski radovi proglašeni su najboljima i predloženi za državnu smotru baš kao i pjesma "Črni mačak" naše učenice Eve Moguš (5.r.). Na smotri su još sudjelovale i učenice Lucija Zorić (6.r.) i Dorotea Grdošić (5.r.). U kulturno-umjetničkom dijelu programa sudjelovao je također "naše gore list" - Tomislav Špehar svirajući violinu.

Drugog dana smotre, u četvrtak 15. veljače u Zorin domu predstavili su se pojedinačni i grupni dramsko- scenski radovi. Filip Havaš (7.r.) izveo je monolog, a predstava Bajka o ribaru i ribici, dramske skupine naše škole predložena je za državnu razini natjecanja.

Čestitamo svim učenicima i njihovoj mentorici Matildi Marković. 

    

 


[OPŠIRNIJE]USPJEH NAŠIH ŠAHISTICA
Alenka Bujan / datum: 16. 2. 2018. 11:26

U srijedu, 14. veljače 2018. sudjelovali smo na županijskom prvenstvu u šahu. Ženska ekipa: Leona Fok (4.b), Dorotea Fok (5.r.), Iva Cvetetić (5.r.) i Gabrijela Igerčić (4.b.) je jednim pobijeđenim i jednim izgubljenim mečom osvojila 2. mjesto. Muška ekipa: Nikola Gazić (8.r.), Teo Tomačić (3.r.), Luka Jerbić (3.r.) i Noa Havaš (3.r.) je sa dvije pobjede izborila 5. mjesto u konkurenciji 7 škola. Ponosni smo na rezultate najmlađih ekipa na turniru.


[OPŠIRNIJE]MASKENBAL U NAŠOJ ŠKOLI
Alenka Bujan / datum: 13. 2. 2018. 13:40

Slike govore više od riječi!

Pobjednici:

I.Pojedinačne maske (1.-3.r.): 1.Michael Amić, 2.Teo Tomačić, 3. Lana Barković

II. Pojedinačne maske (4.-8.r.): 1. Leonarda Šlat, 2.Dominik Samardžija i Petar  Popić, 3. Antonela Šalić

III. Grupne maske (1 - 8.r.): 1. "Pokretna bolnica" (6.r.), 2. "Cirkus Junior Colorado" (5.r.), 3. "Rokeri " (4.b)

IV. Najbolje učiteljske maske: 1. Daniela Orlović, 2.Matilda Marković, 3. Danijela Zorić


[OPŠIRNIJE]SIGURNOST NA INTERNETU S TURBINOM PROMJENA
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 12. 2. 2018. 16:24

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. 


[OPŠIRNIJE]Osvojeno srebro na Županijskom natjecanju iz badmintona
Alenka Bujan / datum: 12. 2. 2018. 08:45

Muška reprezentacija škole izborila je u četvrtak, 8. veljače 2018.g., drugo mjesto na županijskom natjecanju iz badmintona.  U konkurenciji 5 osnovnih škola i po sistemu igre „svatko sa svakim“ naša ekipa (Filip Havaš, Kristijan Poropatić, Mihael Igrčić, Božidar Šebečić) pobijedili su tri meča, a izgubili samo jedan i to od županijskih prvaka, ekipe OŠ Švarča.

Voditeljica ekipe: Zrinka Lovrović, učiteljica TZK


[OPŠIRNIJE]Posjet globovcima Srednje škole Jastrebarsko
Alenka Bujan / datum: 7. 2. 2018. 12:13

Učenici uključeni u GLOBE grupu OŠ Draganići, 6. veljače 2018.g. posjetili su Srednju školu Jastrebarsko. Tamo su se družili i izmijenili iskustva u provođenju programa GLOBE s učenicima iz Jastrebarskog, a potom su sudjelovali u radionici ispitivanja uvjeta u akvariju sa zlatnim ribicama. U grupama, zajedno sa srednjoškolcima mjerili su pH i temperaturu vode u akvariju te kolorometrijskom metodom odredili količinu otopljenog kisika. Zahvaljujemo prof. D. Vrdoljak i ravnateljici škole na gostoprimstvu te se nadamo uzvratnom susretu u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan sigurnijeg interneta
Alenka Bujan / datum: 7. 2. 2018. 09:59

Učenici naše škole, 6. veljače 2018.g., obilježili su Dan sigurnijeg interneta koji se ove godine odvija pod motom: Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji Internet počinje s vama. Učenici 8. razreda zajedno s učiteljicom informatike Danielom Orlović pripremili su prezentaciju i plakat kojim su svim učenicima viših razreda skrenuli pozornost na pravila za sigurnije korištenje interneta.


[OPŠIRNIJE]BROŠURA ZA RODITELJE
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 7. 2. 2018. 09:28

Poštovani roditelji,

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske objavilo je brošuru za roditelje Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati“.

Brošura se nalazi u privitku.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u badmintonu
Alenka Bujan / datum: 7. 2. 2018. 09:21

Učenice naše škole Ana Jurčić, Ema Vrbanić, Ivana Neral, Anamarija Budanec i Laura Bujan sudjelovale su na prvenstvu Karlovačke županije u badmintonu za djevojčice osnovnih škola. Prvenstvo je održano u OŠ Turanj 6. veljače 2018. Naše učenice natjecanjem u skupini porazile su OŠ Grabrik, ali pošto su izgubile od OŠ Banija nisu se uspjele plasirati u finale. Učenice je vodila učiteljica TZK Zrinka Lovrović.


[OPŠIRNIJE]Predavanje - upisi u srednje škole
Daniela Orlović / datum: 2. 2. 2018. 20:14

Dana 2. veljače 2018. godine djelatnica Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, Ivana Matić održala je radionicu za učenike te predavanje za roditelje na temu upisa u srednje škole. Savjetnica je učenicima i roditeljima pružila informacije o uvjetima upisa u srednju školu, stanju na tržištu rada i zapošljivosti pojedinih zanimanja.
Roditelji i učenici mogu se slobodno obratiti djelatnicima CISOK-a za ostale aktivnosti profesionalnog informiranja i savjetovanja koje centar pruža na adresi: Mažuranićeva obala 2, Karlovac.


[OPŠIRNIJE]VELIKI USPJEH NAŠIH UČENIKA NA SMOTRI LIDRANO 2018
Alenka Bujan / datum: 29. 1. 2018. 09:54

OŠ Draganići bila je domaćin međuopćinske/međugradske  smotre  LiDraNo koja se održala 26. siječnja 2018. u Kulturnom centru Draganić. Sudjelovala su 62 učenika i 9 mentora iz 7 županijskih škola: OŠ Cetingrad, OŠ Draganići, OŠ E. Kvaternika Rakovica, OŠ S. Raškaj Ozalj, OŠ Slunj, OŠ Vojnić i OŠ Žakanje.

Učenici OŠ Draganići  pozdravili su goste kratkim programom dobrodošlice u kojem je nastupio školski zbor, folklorna i plesna grupa. Prigodnim govorom skupu se je obratila ravnateljica M. Jurčić i načelnik općine S. Bencetić.

Na sljedeću, županijsku razinu natjecanja plasirali su se  lidranovci naše škole  u litararnom (Lucija Zorić, Eva Moguš, Dorotea Grdošić), novinarskom (Laura Bujan, Ivana Misir), pojedinačnom scenskom izrazu (Filip Havaš) te u skupnom dramsko-scenskom izrazu s lutkarskom predstavom Bajka o ribaru i ribici. Svim učenicima mentorica je učiteljica Matilda Marković. 


[OPŠIRNIJE]Dobitnici nagradnog natječaja "Croatian Makers božični izazov"
Daniela Orlović / datum: 19. 1. 2018. 20:47

Zaklada IRIM otvorila je nagradni natječaj za sve škole "Croatina Makers Božićni izazov",  zadatak je bio napraviti projekt na temu Božića koristeći mBot robote. U ovom zadatku mogli smo koristiti i micro:bitove u svom radu, kao i drugu opremu.

IRIM-ov žiri je odabrao 10 objava koje se ističu (po kvaliteti i kreativnosti). Među odabranima se našla i naša škola. Kao nagradu dobili smo komplet dodataka za mBot robota. Nagradu dobiva škola kako bi mentori i učenici mogli dodatke koristiti u projektima.

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati 1. kola Croatian Makers lige
Daniela Orlović / datum: 19. 1. 2018. 20:37

U 1. kolu Croatian Makers lige u ovoj školskoj godini sudjelovalo je više od 500 škola i ustanova s oko 2200 sudionika. Zadatak je bio isprogramirati robota da samostalno vozi i da se koristi senzorima za praćenje crte. Sudionici su trebali isprogramirati svoja rješenja, a mentori uploadati snimke na Vimeo kanal.
Od 15 ekipa iz  Karlovačke regije osvojili smo 4. mjesto.
U pojedinačnoj konkurenciji od ukupno 61 natjecatelja iz Karlovačke regije naši su učenici osvojili slijedeća mjesta:

  • Filip Havaš - 2. mjesto 
  • Domagoj Samardžija - 12. mjesto
  • Mihael Igrčić - 17. mjesto 
  • Ana  Jurčić - 15. mjesto - 19. mjesto

U natjecanju slijede nam još dva fizička i jedno online kolo. Trenutne rezultate možete pogledati OVDJE.

Našim učenicima čestitamo na odličnom uspjehu i želimo im puno sreće u daljnjem natjecanju!


[OPŠIRNIJE]Prvi nastavni dan u drugom polugodištu započeo je obilježavanjem Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
Alenka Bujan / datum: 15. 1. 2018. 13:13

Učenice povijesne grupe u OŠ Draganići pod vodstvom svoje mentorice učiteljice S. Mileusnić pripremile su kratki program kojim su učenici i djelatnici škole obilježili važan datum iz hrvatske povijesti – 15. siječnja - Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Prisjetili smo se kako je tekao proces međunarodnog priznanja naše domovine te koje su države svijeta prve priznale Republiku Hrvatsku kao samostalnu i neovisnu državu.


[OPŠIRNIJE]UPISI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE u školskoj godini 2018./2019. – OBAVIJEST RODITELJIMA
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 15. 1. 2018. 10:31

Temeljem članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava („Narodne novine“ br. 67/2014) Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji po službenoj dužnosti pokreće postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2018./2019.

Cijeli dokument, zahtjev za prijevremeni upis kao i plan upisa pročitaje pod Opširnije u Priloženim dokumentima.


[OPŠIRNIJE]NOVI RASPORED SATI
Daniela Orlović / datum: 10. 1. 2018. 15:26

Od 15.1.2017 vrijedi novi rapored sati za drugo polugodište.

Raspored se nalazi u privitku.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNA PRIREDBA U OŠ DRAGANIĆI
Alenka Bujan / datum: 22. 12. 2017. 08:55

U srijedu, 20. prosinca  2017.g. u 18:00 sati održana je tradicionalna školska božićna priredba. Učenici i učitelji naše škole zajedničkim su radom priredili božićnu priredbu na kojoj su plesom, pjesmom, igrokazima i recitacijama dočarali radost Božića. Brojna publika, naši roditelji, mlađa braća i sestre, bake i djedovi, bivši učenici naše škole i mnogi drugi uživali su u izvedbama velikog i malog školskog zbora, recitatora, dramsko-literarne, plesne i folklorne skupine te dramske grupe koja je uprizorila poznatu Bajku o ribaru i ribici

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj - Croatian Makers Božićni izazov
Daniela Orlović / datum: 19. 12. 2017. 21:37

Nakon uspješno riješenog zadatka iz prvog kola Croatian Makers lige ovaj smo se tjedan uključili u Nagradni natječaj - Croatian Makers Božićni izazov. Ana Jurčić, Dominik Samardžija, Mihael Igrčić i Filip Havaš pripremili su originalnu čestitku koristeći naše mbot robote i micro:bitove.


[OPŠIRNIJE]Projekt "Vrtim zdravi film"
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 19. 12. 2017. 13:28
Vrtim Zdravi Film dio je globalne Nestlé inicijative pod nazivom Nestlé Healthy Kids Global Programme, kojem je cilj educirati učenike sedmih razreda o važnosti pravilne prehrane i važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću te usvajanje zdravih navika koje će biti dio njihovih života i u kasnijoj dobi. Projekt provodi Hrvatski školski sportski savez, a odobren je te ima pozitivno mišljenje za provedbu od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva zdravlja te Agencije za odgoj i obrazovanje. Edukativni materijali kreirani su od strane stručnjaka nutricionizma te su usklađeni su s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Adriana Sladić, stručni suradnik psiholog
 

[OPŠIRNIJE]Obilježavanje dana UNICEF-a
Alenka Bujan / datum: 18. 12. 2017. 10:18

Kao i prethodnih godina, tako i ove, obilježili smo svjetski dan UNICEF-a. Podržavamo njihov program „Škole za Afriku“ kojim se prikupljaju novčana sredstva za izgradnju škola u najugroženijim afričkim zemljama. Tijekom obilježavanja pogledali smo kratke filmove o životu i školovanju djece u Africi i shvatili koliko im je život teži od  našega. Kako bi im pomogli organizirali smo prodaju tombole. Dio sredstava prikupili smo i dobrovoljnim prilozima za knjige koje su revizijom otpisane iz školske knjižnice. Spoznaja da smo svojim aktivnostima i zalaganjem barem malo pomogli afričkoj djeci da ostvare pravo na školovanje ispunila nas je radošću. 

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Projekt Veliki lov na biljke
Daniela Orlović / datum: 17. 12. 2017. 12:15
U OŠ Draganići smo vezano uz projekt Veliki lov na biljke najprije proveli upitnik s grupom učenika 10-11 godina (oba četvrta razreda) i 6 učenika iz skupine 9-10 godina (treći razred). Prema rezultatima vidimo da ima prostora za učenje o biološkoj raznolikosti, jer niti jedan učenik nije znao reći što je to biološka raznolikost, a niti sve biljke i životinje nisu znali imenovati. 
Izradili smo kartu staništa. U izradu karte staništa bili su uključeni učenici 3. , 4., 5. i 6. razreda.
U svakom razredu smo održali prezentaciju rezultata ankete i odigrali memory igru sa sličicama i nazivima biljaka i životinja koje su zastupljene u anketi.
 #thegreatplanthunt  #Toyota  #FEE
 
Mirjana Kovačić

[OPŠIRNIJE]RODITELJI I UČENICI U ZAJEDNIČKOJ RADIONICI
Alenka Bujan / datum: 15. 12. 2017. 13:00

U utorak, 12. prosinca 2017.  učenici 1. razreda, njihovi roditelji  i razredna učiteljica K. Golub sudjelovali su na likovnoj radionici izrade božićnih čestitaka. Napravili su prekrasne čestitke kojima su ukrasili učionicu. Roditeljima i učenicima svidio se ovakav način rada i nadaju se pozivu na „uskrsnu radionicu“.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA U ZAGREB
Alenka Bujan / datum: 15. 12. 2017. 11:58

Učenici viših razreda naše škole, 11. prosinca 2017.g. išli su na terensku nastavu u Zagreb. U kazalištu Mala scena pogledali su predstavu #generacija Teatra Tirena koja govori o utjecaju tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Potom su posjetili izložbu NIKOLA TESLA - MIND FROM THE FUTURE. Izuzetno ih se dojmila multimedijska izložba koja je svojevrsna sinergija znanosti i umjetnosti, a inspririrana je Nikolom Teslom - velikanom koji je promijenio svijet.  Nakon izložbe učenici i učiteljice družili su se na "zagrebačkom adventu".


[OPŠIRNIJE]Projekt promicanja dječje participacije „Naša prava“ u OŠ Draganići
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 15. 12. 2017. 10:47

Ove školske godine naša škola surađuje s Udrugom za lokalni razvoj „Turbina promjena“ na projektu promicanja dječje participacije "Naša prava" koji je usmjeren na aktivno sudjelovanje učenika u lokalnoj zajednici. U ponedjeljak, 11.12.2017. u četvrtim razredima održana je prva radionica pod nazivom „Prava i obveze djece“. Učenici su na radionicama kroz edukativnu igru mogli naučiti koja su to njihova najvažnija prava, a zatim svoja najdraža prava i/ili obveze i nacrtati.

Adriana Sladić, stručni suradnik psiholog

 


[OPŠIRNIJE]VEČER MATEMATIKE U NAŠOJ ŠKOLI
Alenka Bujan / datum: 13. 12. 2017. 12:12

U sportskoj dvorani naše škole, 7. prosinca 2017. godine,  po prvi puta održana je Večer matematike. Učenici od 1. do 8. razreda zajedno sa svojim roditeljima obilazili su radne centre i uživali u matematičkim igrama i druženju. Tako smo se pridružili sve većem broju škola u Hrvatskoj koje ovu manifestaciju u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva obilježavaju unatrag nekoliko godina.
Hvala svim sudionicima na ugodno provedenoj večeri.


[OPŠIRNIJE]CineStar Arena u Zagrebu
Daniela Orlović / datum: 8. 12. 2017. 11:09

U četvrtak , 7.prosinca 2017. učenici  od 1. do 4.razreda  OŠ Draganići su posjetili CineStar Arena u Zagrebu i pogledali dugometražni animirani film Tko se boji vuka još?

Učenici razredne nastave su bili u pratnji svojih razrednih  učiteljica: Katice Golub (1.r.),  Marine Tržok (2.r.), Dubravke Sakoman (3.r.), Ljiljane Šišnović (4. a r.) i Ivane Fudurić (4. b r.) , te pratnji :Stelle Sudar, asistentice u 3. r . i vjeroučiteljice Valentine Katolik Krajačić .


[OPŠIRNIJE]OSNOVNI POSTUPCI ODRŽAVANJA ŽIVOTA
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 7. 12. 2017. 14:33

Djelatnici Zavoda za Hitnu medicinu Karlovačke županije, gospoda Miljenko Gvožđak i Mario Popovački, upoznali su učenike 7. i 8. razreda s osnovnim postupcima održavanja života.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA U ZAGREB
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 6. 12. 2017. 18:06

Polaznici dodatne nastave iz matematike i potencijalno daroviti učenici 4., 5. i 6. razreda posjetili su Zagreb u pratnji učiteljice matematike Danijele Zorić i psihologinje Adriane Sladić. 


[OPŠIRNIJE]KUD „Sv. Juraj“ Draganić darovao bojanke učenicima
Alenka Bujan / datum: 6. 12. 2017. 11:40

Tim mladih KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić u okviru svojeg višegodišnjeg projekta „Preko međugeneracijskog druženja do očuvanja tradicije“ izdao je bojanku s motivima draganićke narodne nošnje. Bojanka je nastala terenskim istraživanjem i skupljanjem originalnih motiva, tzv. muštri,  najstarijih draganićkih nošnji. Bojanke su darovane učenicima 1. razreda kako bi ih se od najranije dobi upoznalo s ljepotom i bogatstvom  draganićke kulturne baštine.


[OPŠIRNIJE]VRIJEME DOŠAŠĆA U NAŠOJ ŠKOLI
Alenka Bujan / datum: 6. 12. 2017. 11:19

Učenici nižih razreda naše škole prigodnom priredbom obilježili su blagdan sv. Nikole. On je djeci jedan od najomiljenijih svetaca što su i pokazali svojim recitacijama, plesom i glumom. 

Učenici 1. razreda zajedno sa svojom učiteljicom okitili su bor u predvorju škole te tako obilježili početak došašća – pripreme za blagdan Božića.

 


[OPŠIRNIJE]Novi studijski album "Jak u svojoj slabosti", učitelja Dalibora Hercega
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 5. 12. 2017. 17:29

Naš učitelj Glazbene kulture, Dalibor Herceg, napravio je novi korak u svojoj glazbenoj karijeri. Prvog prosinca je u Glazbenoj školi Karlovac predstavio svoj novi studijski album pod nazivom "Jak u svojoj slabosti". ​

 

 

Iskrene čestitke učitelju Daliboru!


[OPŠIRNIJE]Skupljanje starog papira
Daniela Orlović / datum: 5. 12. 2017. 13:57

Učenici OŠ Draganići su  u sklopu ekološkog odgoja tijekom mjeseca studenog skupljali stari papir. To je bila prva akcija ove nastavne godine. Skupljanje starog papira prakticiramo jednom u polugodištu. Za najuspješnija tri razreda slijedi slatka motivacijska nagrada.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA 2.a, 4.a i 4.b u Zagreb
Daniela Orlović / datum: 30. 11. 2017. 14:08

U četvrtak, 23. studenoga 2017. učenici 2., 4.a i 4.b razreda u pratnji svojih razrednih učiteljica i vjeroučiteljice naše škole bili su na izvanučioničnoj nastavi u Zagrebu. Putovali su putničkim vlakom od Željezničke stanice Lazina do Galavnog kolodvora Zagreb te nastavili pješice do Trga bana Josipa Jelačića i pri tome ponovili vrste prometa te snalaženje i ponašanje u prometu poštujući prometna pravila. Učenici su na putu od Kolodvora do Trga zastali na Trgu kralja Tomislava i parku Zrinjevac. Razgledali su Zagrebačku katedralu, a potom su učenici četvrtih razreda krenuli preko tržnice Dolac, Kamenitih vrata do Trga svetog Marka te uz stručno vođenje razgledali  Hrvatski sabor. U 12.00 sati su posjetili kulu Lotršćak gdje su vidjeli i čuli pucanj Gričkog topa. Uspinjačom su se spustili u Ilicu i nastavili prema Trgu bana Josipa Jelačića. A učenici drugog razreda posjetili su Muzej iluzija u Ilici. Učenici su ponovili teme iz programa za Prirodu i društvo o kulturi stanovanja-stanujemo u obiteljskoj kući i stambenoj zgradi, sličnosti i razlike; promjene u prirodi-gradski parkovi i kulturne ustanove. Učenici su se puni dojmova vratili svojim kućama.

Marina Tržok, razredna učiteljica 2. r.
Ljiljana Šišnović, razredna učiteljica 4.a r
Ivana Fudurić, razredna učiteljica 4.b r.
Valentina Katolik Krajačić, vjeroučiteljica


[OPŠIRNIJE]"MOGU AKO HOĆU 1"
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 29. 11. 2017. 17:05

Već tradicionalno u sklopu projekta “MAH-1 – Mogu, ako hoću” osnovnoškolci posjećuju Policijsku postaju Karlovac. Projekt je namijenjen učenicima 4. razreda osnovnih škola, a kroz posjet policijskoj postaji učenici se upoznaju s opasnostima i posljedicama korištenja sredstava ovisnosti i njihovim štetnostima (alkohol, droga, cigarete…), kao i preventivnim aktivnostima policije, te osnovama samozaštitnog ponašanja.


[OPŠIRNIJE]Poznati književnik Želimir Hercigonja u našoj školi
Alenka Bujan / datum: 29. 11. 2017. 13:20

Danas, 29.11.2017., ugostili smo u našoj školi poznatog dječjeg književnika Želimira Hercigonju. S njegovim se tekstovima učenici susreću u svojim čitankama od najranije školske dobi, a njegova najpoznatija triologija su romani za djecu Tajni leksikon koji su u lektiri za 7. razred.

 


[OPŠIRNIJE]Učenici OŠ Draganići obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Alenka Bujan / datum: 17. 11. 2017. 10:20

Dan uoči sjećanja na žrtvu Vukovara, 17.11.2017.,  učenici naše škole prigodnim programom i paljenjem lampiona u čast poginulima obilježili su taj važan datum iz hrvatske novije povijesti. 


[OPŠIRNIJE]Nagradni posjet Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i završnoj svečanosti Mjeseca hrvatske knjige
Alenka Bujan / datum: 17. 11. 2017. 09:43

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige učenici naše škole sudjelovali su u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja  pod nazivom „Čitanje ne dolazi u pitanje“. Također su sudjelovali i u školskom kvizu posvećenom temi mjeseca knjige – enciklopedistici. Školski pobjednik nacionalnog kviza te drugoplasirani učenici na školskom kvizu u pratnji učiteljice Hrvatskog jezika i školske knjižničarke nazočili su završnoj svečanosti koja je održana 15.11.2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Učenici su upoznali poznate hrvatske dječje pisce - Sanju Pilić, Tihomira Horvata i Maju Brajko Livaković, a program su uveličali operni solisti Hrvatskog narodnog kazališta koji su izveli poznate arije iz opere „Nikola Šubić Zrinski“ Ivana plemenitog Zajca.


[OPŠIRNIJE]Organizacija rada u petak 17.11.2017.
Marica Jurčić / datum: 15. 11. 2017. 12:39

[OPŠIRNIJE]POSJET UČENIKA 8.R. VUKOVARU
Alenka Bujan / datum: 13. 11. 2017. 10:31

U sklopu nacionalnog projekta Posjet učenika osmih razreda Vukovaru učenici 8. r. naše škole krenuli su na dvodnevnu terensku nastavu 10.11.2017. u  ranim jutarnjim satima. Učenike su na putovanju pratile učiteljice Vesna Kočan i Valentina Katolik Krajačić.  Zajedno s našim učenicima u autobusu su putovali i učenici OŠ Netretić i OŠ Krnjak.

Dolaskom u Vukovar smjestili su se u hostel  Dubrovnik i pripremili za brojne predstojeće aktivnosti prema planu projekta. Posjetili su Gradski muzej,  Muzej Vučedolske kulture, Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Masovnu grobnici Ovčaru, Vukovarsku bolnici, bivšu vojarnu 204. VU brigade i Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata. 

U Vukovaru je u petak, 10. studenoga 2017. godine, svečano otvorena vojarna "204. brigade Hrvatske vojske", u kojoj je prvi put smještena postrojba Oružanih snaga Republike Hrvatske. Na početku svečanosti, kojoj je nazočila i predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović te ministri u Vladi RH, ploču s nazivom novootvorene vojarne otkrio je umirovljeni brigadir Branko Borković – Mladi Jastreb. Tom događaju nazočni su bili i učenici naše škole.

Istog dana navečer za učenike je bila organizirana zabava u disko klubu na kojoj su se izvrsno zabavili, naplesali i povezali s učenicima drugih škola.

Na kraju dvodnevnog posjeta Vukovaru organiziran je kviz znanja za sve nazočne škole. Naša škola je osvojila prvo mjesto, zahvaljujući učeniku Karlu Domladovcu koji ju je na kvizu predstavljao. 

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]8.11. – godišnjica pogibije branitelja 129. brigade u Draganiću
Alenka Bujan / datum: 10. 11. 2017. 08:34

I ove godine kao i u nizu prethodnih, učenici 7. i 8. razreda naše škole zajedno s učiteljicama, prisustvovali su obilježavanju godišnjice pogibije 17 branitelja 129. brigade odlaskom na svetu misu u kapelicu Uznesenja svetog križa, koja je izgrađena na mjestu gdje su branitelji poginuli 1991. godine. Dan prije obilježavanja, 7.11., učenici su imali susret s pripadnicima 129. brigade koji su im održali povijesni sat posvećen Domovinskom ratu na prostoru Karlovačke županije.


[OPŠIRNIJE]Nagradni izlet na INTERLIBER
Alenka Bujan / datum: 9. 11. 2017. 13:28

U okviru ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige u OŠ Draganići proveden je po razredima od 4. do 8. kviz znanja. Kviz je bio posvećen ovogodišnjoj temi mjeseca knjige - enciklopedistici. Učenici koji su po razredima postigli najbolje rezultate za nagradu su posjetili 8.11.2017. godine jubilarni, 40-ti međunarodni sajam knjiga Interliber u pratnji učiteljice Hrvatskog jezika i školske knjižničarke.


[OPŠIRNIJE]Posjet arheološkom nalazištu Ilijina glavica
Daniela Orlović / datum: 31. 10. 2017. 06:51

U četvrtak, 26. listopada 2017. učenici 2. i 4. b razreda sa svojim razrednim učiteljicama posjetili su arheološko nalazište lokalitet Ilijina glavica udaljen 40-ak minuta hoda od OŠ Draganići.  Pod stručnim vođenjem arheologa Krešimira Raguža iz Karlovca i njegovog tima učenici su saznali zašto i kako se vrše arheološka iskapanja u okolici naše škole. Uz nova iskustva (kopanje i struganje na lokalitetu) učenici su uspješno odradili nastavu Prirode i društva te Tjelesne i zdravstvene kulture u neposrednoj stvarnosti. Učenici su oduševljeni novim saznanjima i doživljajima te boravkom u prirodi.

Marina Tržok, učiteljica 2. r. i Ivana Fudurić, učiteljica 4. b r.


[OPŠIRNIJE]Posjet župana Karlovačke županije našoj školi
Daniela Orlović / datum: 27. 10. 2017. 22:20

Dana 24. listopada 2017. OŠ Draganići posjetio je župan Karlovačke županije g.Damir Jelić, prof. U njegovoj pratnji bili su zamjenici Martina Furdek Hajdin, Vesna Hajsan Dolinar i Mirko Martinović, pročelnici upravnih odjela u Karlovačkoj županiji i drugi suradnici. Župan se u školi zadržao oko pola sata na radnom sastanku na kojem je upoznat sa radom, ali i problemima  s kojima se susreće OŠ Draganići.


[OPŠIRNIJE]Janica iz filma Breza u OŠ Draganići
Alenka Bujan / datum: 27. 10. 2017. 14:04

U organizaciji Udruge Zraka, a povodom obilježavanja pedesete godišnjice od snimanja filma Breza, našu je školu posjetila glavna glumica  Manca Košir i dan danas svima poznata kao Janica. 

Upriličen je susret glumice s učenicima i učiteljima naše škole tijekom kojeg je prenijela na sve prisutne dio svoje izuzetne životne energije. Prisjetila se lokaliteta u Draganiću i okolici na kojima je Breza snimana i Draganićaka koji su tada statirali ili glumili u filmu, strpljivo i duhovito odgovarala na mnogobrojna učenička pitanja, obavila intervju za školski list i ostavila dubok dojam na sve prisutne. Susretu je nazočila i sa prisutnima svoja iskustva podijelila i Ana Mihaljević, rođena Jazvac, koja je kao četrnaestogodišnjakinja također sudjelovala u snimanju filma Breza.

Ponosni smo da je upravo Draganić odabran kao lokacija snimanja Breze – bezvremenskog kultnog hrvatskog filma.

 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE U OŠ DRAGANIĆI
Alenka Bujan / datum: 27. 10. 2017. 10:54

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je ENCIKLOPEDISTICI, znanstvenoj disciplini koja se bavi prikupljanjem, odabirom i predstavljanjem znanja u obliku enciklopedija, leksikona i drugih enciklopedičkih djela. U razredima od 4. do 8. školska knjižničarka Alenka Bujan održala je niz predavanja i radionica kojima je bio cilj razvijanje informacijske i čitalačke pismenosti. 

Potom je među učenicima proveden kviz znanja vezan uz temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige.

Rezultati kviza:

4.a razred: 1. Marija Vrbanić; 2. Matija Vrbanić; 3. Jure Rataić

4.b razred: 1. Luca Bene; 2. Leona Fok; 3. Gabriela Igerčić

5. razred: 1. Dorotea Grdošić; 2. Lana Ilečić; 3. Vito Grahek

6. razred: 1. Dora Moguš; 2. Niko Biličić; 3. Dorotea Belan

7. razred: 1. Dominik Samardžija; 2. Filip Havaš; 3. Ivana Misir

8. razred: 1. Laura Bujan; 2. Marina Velić; 3. Anamarija Budanec

Prvoplasirani učenici za nagradu će posjetiti INTERLIBER, međunarodni sajam knjiga u Zagrebu, drugoplasirani prisustvovati će završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a trećeplasirani učenici nagrađeni su čokoladama. Čestitamo najboljima, a ostale pozivamo da unaprijede svoje čitalačke kompetencije.

Alenka Bujan, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate u OŠ Draganići
Alenka Bujan / datum: 20. 10. 2017. 09:15

Dana 18.10.2017. u školi smo obilježili Svjetski dan kravate. Kravata  je jedan od hrvatskih simbola koji je širom svijeta prepoznatljiv. Učenici i učitelji naše škole su tog dana nosili kravate koje su bile raznolike i zanimljive.  Neke vrlo ozbiljne i elegantne, a neke sa šaljivim motivima.  Potencijalno daroviti učenici izradili su i pano posvećen kravati.

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]OŠ DRAGANIĆI NA DRŽAVNOJ SMOTRI
Alenka Bujan / datum: 19. 10. 2017. 12:43

OŠ Draganići predstavljala je Karlovačku županiju na Državnoj i svehrvatskoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje 2017. Smotra je održana u Malinskoj na otoku Krku 15. listopada, a uz brojne eko škole iz Hrvatske na smotri su sudjelovali i predstavnici iz susjednih država. Našu školu na smotri su predstavljali učenici Marija Vrbanić (4.a r.), Laura Bujan (8.r.) i Nikola Gazić (8.r.) zajedno s učiteljicama Katicom Golub, Valentinom Katolik Krajačić, Danijelom Zorić i Jasminkom Vrbanić. Na izložbenom štandu predstavili su proizvode školske zadruge Sunce i  domaće pekarske slastice, a najviše pažnje privlačile su živopisne draganićke nošnje.

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]MJESEC HRVATSKE KNJIGE (15.10. - 15.11.2017.)
Alenka Bujan / datum: 18. 10. 2017. 11:26

I ove nastavne godine, u našoj školi obilježit ćemo Mjesec hrvatske knjige brojnim aktivnostima kojima je cilj razvijanje informacijske pismenosti i poticanje čitanja. Ovogodišnji mjesec knjige vezan je uz enciklopedistiku i odvija se pod motom A-Ž Sve na jednom mjestu.

Vezano uz Mjesec hrvatske knjige provest će se brojne aktivnosti: predavanja i radionice u kojima će učenici stjecati vještine služenja enciklopedijama i leksikonima, kviz - natjecanja na temu enciklopedistike, posjet Interliberu, sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom Čitanje ne dolazi u pitanje, posjet Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te susret s poznatim dječjim književnikom Želimirom Hercigonjom.

Školska knjižničarka Alenka Bujan


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA 4.B
Daniela Orlović / datum: 17. 10. 2017. 21:29

Učenici 4.b r. 16.listopada su opet bili na terenu. Ovaj put uz pomoć DVD Draganići, oko prijevoza, su posjetili Petrovu goru. Popeli su se na najviši vrh, Mali Petrovac, vidjeli spomenik NOB-u,ostatke pavlinskog samostana, Kraljev grob i obišli poučnu stazu, i to sve pod stručnim vodstvom djelatnika Hrvatskih šuma, Krunoslava Bišćana. Naučili su ponešto o povijesti RH, prirodno zemljopisnim obilježjima šireg zavičaja, flori i fauni, uvjetima života. Šetajući šumom brali su kestene koji su  dan poslije zamirisali u školskom dvorištu. Na kraju poučne i zanimljive terenske nastave počastitili su se palačinkama u Lovačkoj kući Muljava. Puni dojmova vesele se idućoj, zanimljivoj terenskoj nastavi .
Učiteljica: Ivana Fudurić

 


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA – DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Alenka Bujan / datum: 16. 10. 2017. 08:40

I ovog smo listopada u našoj školi obilježili Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje. U petak, 13.10. od ranog jutra škola je mirisala na kruh, peciva i kolače.

Obilježavanje je počelo prigodnom  priredbom u kojoj su učestvovali učenici nižih razreda i školski zbor. Nakon priredbe naš je župnik  molitvom zazvao Božji blagoslov na sve donesene darove. Potom smo blagovali hranu koju su pripremile naše majke i bake kojima se ovim putem najsrdačnije zahvaljujemo. Slavlju se pridružila i tvrtka Marche koja je počastila nazočne raznim slasticama, proizvodima od peciva i sokovima, a njihova maskota razveselila je najmlađe učenike. Kroz obilježavanje ovog važnog dana i ove nastavne godine prisjetili smo se  koliko su kruh i plodovi zemlje važni za naš opstanak te da ih treba neizmjerno cijeniti.

(Novinarska grupa)


[OPŠIRNIJE]ZUBOMOBIL U NAŠOJ ŠKOLI
Alenka Bujan / datum: 11. 10. 2017. 12:08

Zubomobil je dio projekta "Orbit daruje osmijeh" koji je robna marka Orbit uspješno provela u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine.

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodi  preglede učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila.

U našu školu Zubomobil je stigao 5.listopada 2017.  Dovezao je zubić vilu koja je učenicima 3. , 4.a i 4.b razreda pregledala zube . Svi učenici su dobili prigodan poklon dok su oni bez karijesa posebno nagrađeni. Naučili smo neke zanimljivosti i s velikim osmijehom otpratili zanimljiv autobus.  

Ivana Fudurić, učiteljica 4.b razreda


[OPŠIRNIJE]Dan neovisnosti
Daniela Orlović / datum: 6. 10. 2017. 13:00

Danas smo u školi obilježili Dan neovisnosti, državni blagdan koji se obilježava 8. listopada. Dan neovisnosti sjećanje je na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
U obilježavanju ovog dana u našoj školi sudjelovali su članovi povijesne grupe: Dora Moguš, Lucija Zorić, Lorena Barković i Dorotea Belan koje su se učenicima i učiteljima obratile prigodnim riječima. Voditeljica programa je učiteljica Povijesti- Sanja Mileusnić. Nakon prigodnog programa učenicima se obratila i ravnateljica škole podsjećajući okupljene na važnost Dana neovisnosti.


[OPŠIRNIJE]POSJET RONIOCIMA I IZVIĐAČIMA
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 2. 10. 2017. 19:23

Uživanje u ljepoti prirode i ekologija uči se od malih nogu ako odrasli pokazuju svojim primjerom te kroz različite ekološke aktivnosti kod djece podižu svijest o važnosti očuvanja okoliša. Potencijalno daroviti učenici 4.a i 4.b razreda posjetili su Klub podvodnih aktivnosti "Vodomar" i Odred izviđača "Spider" Duga Resa. Ronioci su ih upoznali sa svojom ulogom u zaštiti prirode i pokazali im opremu koju koriste. Učenici su razgledali i "suvenire" izvađene iz rijeke Mrežnice u brojnim ekološkim akcijama čišćenja njezina dna - od uporabnih predmeta pa sve do opasnog oružja. Naučili su i neke korisne izviđačke vještine, kao što je orijentacija u prirodi, topografija, prepoznavanje drveća prema kori, listu i plodu, vezanje čvorova... Na kraju uzbudljivog posjeta Dugoj Resi, okušali su se u izviđačkim igrama te u streličarstvu.

Adriana Sladić, stručni suradnik psiholog


[OPŠIRNIJE]Europski školski sportski dan
Alenka Bujan / datum: 2. 10. 2017. 10:25

U petak, 29. rujna 2017. godine, svi učenici naše škole u pratnji učiteljica prošetali su do Lovačkog doma. Tamo je učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture (Zrinka Lovrović) organizirala natjecanje u cross trčanju kroz prirodu u kojem su sudjelovali predstavnici svih razreda. Cilj obilježavanja sportskog dana bio je podignuti svijest o bitnosti bavljenja tjelesnom aktivnosti. 

Pobjednici cross trčanja u kategoriji nižih razreda: Matej Arbaš (4.a)  i Leona Fok (4.b).

Pobjednici cross trčanja u kategoriji viših razreda:  Karlo Vrbanić (8.r.)  i Ivana Profoz (6.r.).

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Tenska nastava - vožnja žitnom lađom Zora
Daniela Orlović / datum: 25. 9. 2017. 20:11

Učenici 4.b razreda zajedno sa svojom učiteljicom išli su na terensku nastavu. Terenska nastava je bila vožnja žitnom lađom Zorom po rijeci Kupi.

Okupljanje je bilo u školi, te se krenulo prema mjestu Brođani u blizini Karlovca odakle lađa plovi rijekom Kupom do Kamenskog. Plovidba je trajala 90 minuta, a učenici su imali priliku vidjeti bunker iz  Drugog svjetskog rata, ostatke željezničkog mosta srušenog u Domovinskom ratu, Pavlinski samostan i crkvu Majke Božje Snježne u Kamenskome, te vojni poligon. Tijekom plovidbe dobili su informacije o flori i fauni Kupe. Lađino ime je Zora i predstavlja kopiju lađe kakvom se u 18. stoljeću prevozilo žito i druga roba. Nakon plovidbe učenici su posjetili bunker i crkvu.

U školu su se vratili puni dojmova.

Luca Bene, 4.b razred


[OPŠIRNIJE]SELCE - ŠKOLA U PRIRODI
Alenka Bujan / datum: 15. 9. 2017. 08:15

Učenici 4.a i 4.b razreda s razrednim učiteljicama boravili su od 4.9.do 8.9.2017. u Selcu, u sklopu održavanja Škole u prirodi, programa višednevne izvanučioničke nastave.
Škola u prirodi je realizirana u Hostelu Karlovac. Započela je posjetom Triblju, u kojem su učenici upoznati s gradinom Drivenik, HE Vinodol i Tribaljskim jezerom.  Slijedio je posjet  u Grižane. Tamo su posjetili Kuću Klović – memorijalnu muzejsku zbirku koja predstavlja rad i život hrvatskog minijaturista Julija Klovića.
Učenici su posjetili i otok Krk u dva navrata. Jednom su obišli Vrbnik, drugi puta spilju Biserujku. Šetnjom do Aquariuma u Crikvenici su upoznali mjesto, nekada ribarsko naselje, a sada jednom od najpoznatijih turističkih destinacija.
Usvojili su i naučili i nove nastavne sadržaje vezane uz primorski zavičaj. Učenici su sudjelovali i u likovnoj radionici, sportskim natjecanjima i zabavnom programu.
Svi ciljevi su uspješno realizirani.

Razredne učiteljice Ivana i Ljiljana


[OPŠIRNIJE]Javni poziv zainteresiranima za korištenje sportske dvorane
Marica Jurčić / datum: 14. 9. 2017. 11:11

[OPŠIRNIJE]DOBRODOŠLICA ZA UČENIKE 1. RAZREDA
Alenka Bujan / datum: 6. 9. 2017. 19:40

Prvog nastavnog dana (4.9.) nove školske godine, učenici 2. i 3. razreda prigodnim programom poželjeli su dobrodošlicu u našu školu učenicima 1. razreda.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za upražnjena radna mjesta učitelja
Marica Jurčić / datum: 28. 8. 2017. 10:36

[OPŠIRNIJE]Natječaj za pomoćnike u nastavi
Marica Jurčić / datum: 21. 8. 2017. 12:00

[OPŠIRNIJE]Početak nove školske godine
Daniela Orlović / datum: 20. 7. 2017. 22:13

Godišnji odmor za zaposlenike škole traje od 17.7. do 18.8.2017. Prvi radni dan nakon godišnjeg odmora je 21.8.2017. Početak nastave je 4.9.2017.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju